Dutch NL English EN German DE Turkish TR
Shelter in Kaş in Turkije
Team Turkije

De honden worden in Turkije klaar gemaakt door vrijwilligers van KAFC te weten Angela Ronchetti en/of Teresa Reeves. Zij zorgen voor de nodige inentingen (vooraf en vlak voor vertrek). Het ontwormen en ontvlooien gebeurt altijd 1 of 2 dagen voor vertrek. Het paspoortje wordt in orde gemaakt, de inentingen gecheckt en de chip wordt uitgelezen.

De transporter of vluchtbegeleider zorgt samen met team Turkije voor de uitvoerpapieren. Dit vindt plaats bij het Ministry of Agriculture in Kas (ministerie van landbouw). Zij geven de gezondheidsverklaringen af en daarmee kunnen de honden reizen.

Door corona hebben we onze transport in 2020-2021 bijna geheel over land laten komen.

De reis 

Over land:

De reis over land duurt gemiddeld 3,5 dagen. Het transport wordt uitgevoerd door zeer ervaren chauffeurs/begeleiders. De kosten voor transport over land zijn erg hoog en daarom vragen wij een bijdrage van € 295 in de transportkosten. We verwachten voor 2022 ook nog over land te gaan. Het ophalen van de hondjes vindt plaats in Zutphen, centraal gelegen in Nederland.

Per vliegtuig

Als we in de toekomst weer kunnen vliegen, maken we meestal gebruik van Schiphol Airport, soms ook Brussel of vliegveld in Duitsland. U hoort meestal ruim van tevoren hoe laat de hond aankomt en via welke luchthaven. De vluchten zijn altijd onder voorbehoud en tot een paar weken voor aankomst kan dit nog veranderen.  We zijn erg afhankelijk van vluchtbegeleiders en doen ons best om gunstige aankomsttijden te kiezen. In het weekend heeft onze voorkeur maar dat lukt helaas niet altijd. We hopen op uw begrip.

Het is de bedoeling dat u zelf uw hond op de afgesproken ophaalplek ophaalt.


Extra info voor het ophalen van uw hond

Neem altijd iemand mee en zorg voor goede aanlijning, dit is een harnasje/tuigje (H of Y tuigje is zeer aan te raden of anti ontsnappingstuig) zie online op Dierenoppas Amersfoort. Als dit niet lukt dan dubbel aanlijnen en zo snel mogelijk in Nederland een tuigje aanschaffen.

De hond kan rustig op de achterbank liggen of daar wat u zelf prettig vindt. Het is wel fijn dat er iemand achterin bij de hond kan zitten. De reis is enorm spannend geweest, meestal zijn de hondjes erg moe maar ook enorm blij! Neem ook iets mee voor ongelukjes, een oude deken in de auto. Over land en bij aankomst worden ze uiteraard goed verzorgd met eten en drinken.

Er is altijd iemand namens KDF aanwezig op de afgesproken ophaalplek. Het paspoort en bloedtestpapier ontvangt u dan ook.

We houden tijdens de rit of vlucht contact met de begeleiders en zullen u ook blijven informeren. Ook als de hond bij u thuis is houden we graag nog even contact.

We zijn altijd erg benieuwd hoe de eerste nacht verloopt en ook de eerste tijd kunnen er wat vragen of onduidelijkheden zijn. Schroom dan niet om ons te bellen, appen of te mailen!

En vergeet niet uw hond aan te melden via www.ndg.nl en het nieuwe chipnummer door te geven


Palamut Pooches

De honden die geschikter zijn voor adoptie komen dus uit het overvolle gemeentelijk asiel in Kas. De regio Kas is erg groot, er vallen wel meer dan 40 dorpen onder. Voor de gemeentelijke dierenarts van Kas dus ook een veel te grote opgave. Sinds 2020 werken we samen met Sara en Mike Eyres die een particulier asiel hebben gestart in Palamut. Dit is een klein plaatsje in de bergen op ongeveer een uurtje rijden van Kas.

Op 6.500 m2 hebben zij van hun droom werkelijkheid gemaakt, een mooi asiel waar gedumpte, verlaten of zieke honden terecht kunnen. Geheel belangeloos, zonder subsidies of wat dan ook! Onze hondjes, de Dutchies genaamd mogen er naar toe (mits er plaats is) en daar kunnen ze zich al een beetje voorbereiden op hun leven in Nederland. Nog steeds is het een asiel, ze wonen niet in een huis, maar hebben wel heel veel ruimte en meer sociaal contact.

Dit Engelse echtpaar wat geheel selfsupporting werkt, vraagt enkel kosten voor voer, € 25 per maand per hond. We vragen dan ook aan u om ons te helpen met deze kosten.

Palamut Poochies

Palamut Pooches heeft een eigen facebookpagina!


ONO

Our Nature Oath heeft een eigen facebookpagina!

 Our Nature Oath (O.N.O.)

Esra heeft een klein paradijsje gecreëerd in de bergen boven Kas, Turkije genaamd O.N.O. Honden die ziek, gewond of gehandicapt zijn worden door haar verzorgd en mogen daar voor altijd blijven. Ze redt ze letterlijk van de straat en van een zeer ellendig leven.
Esra Saracoglu is een Turkse rescuer, die al jarenlang vrijwilliger was in de gemeentelijke shelter van Kas en ook de honden voerde in de buitengebieden voor Friends of the Kinik Forest dogs.

Esra heeft ongeveer 30 honden onder haar hoede en ze vangt ook honden uit Kas shelter op die via onze stichting naar Europa gaan. Dat de honden die zo’n ellendige start hebben gehad naar ONO mogen komen is voor hen echt geweldig. Zo kunnen ze al wat wennen aan het leven buiten de shelter en gesocialiseerd worden.
Honden die door een handicap niet geplaatst kunnen worden mogen voor altijd bij haar blijven.

Zo heeft Esra o.a. Layla geadopteerd, een blinde pointer die door jagers in het gezicht was geschoten en gedumpt. Layla zat meer dan een half  jaar in het gemeentelijk asiel in een klein ellendig hok. Ze is  door Esra daar weggehaald en met financiele hulp van sponsoren van  Kas dog Fondation naar ONO gebracht. Layla heeft nu een geweldig leven bij Esra en ze is voor altijd veilig.

Neem vooral eens en kijkje op haar facebookpagina ONO en zie hoe zij met weinig middelen een prachtige shelter maakt voor haar lieve honden. 

KvK nummer: 77033485
Geregistreerd bij NWVA
Bankgegevens:
Stichting Kas Dog Foundation
NL 18 ABNA 088 199 16 51
BIC : ABNANL 2A