Skip to main content

Het verhaal van Christel en Baloe

  Nou aller allerliefste Baloe het ging zo….

  Jouw mama, Pixie, leefde op straat en was in verwachting van een aantal schattige puppies. Zij is door Tricia gevonden en naar de shelter gebracht omdat het daar minder gevaarlijk voor haar en haar puppies zou zijn. Jij en je broertjes en zusjes zijn dus in de shelter geboren. Je kreeg de naam Sooty (zwartje in het Turks) en hebt jammer genoeg de eerste 4,5 jaar van je leven op beton en tussen tralies doorgebracht. Natuurlijk zijn alle vrijwilligers van Kas Animal Friends – Global Support and Volunteer Group ontzettend lief en zorgzaam maar zij hebben helaas niet genoeg tijd om al die hondjes te geven wat ze eigenlijk nodig hebben. Een troosteloos bestaan, maar wij zijn blij dat ze je moeder in de shelter hadden ondergebracht. Als je op straat geboren zou zijn was je leven heel anders verlopen. Het leven van een zwerfhond in Turkije is hard en heel gevaarlijk.

  En toen kwam de dag van de dogwalk. Een uitstapje met vrijwilligers waarbij een aantal hondjes uit de shelter meegenomen worden voor een flinke wandeling en jij mocht mee. Claire wandelde toen met jou en had een prima oog voor hoe lief en gehoorzaam jij bent. Ze besprak met Beppie of er een gezin voor jou gezocht kon worden omdat je uitermate geschikt was voor adoptie. Wij zijn Claire en Beppie nog steeds heel dankbaar voor deze ontdekking.

  Daarna ging het best snel, ik zag jouw foto’s op Facebook voorbij komen en was op slag verliefd. Na een ontzettend fijn gesprek met Beppie van Kas Dog Foundation mochten we jou adopteren. Blij dat we goedgekeurd werden begon voor ons de voorpret. Omdat er eerst testen en vaccinaties nodig zijn om op reis te kunnen moesten we nog wel even op je wachten en dan wordt het toch best een beetje spannend. Zou je echt zo lief en mooi zijn als op de foto’s en in de omschrijving?

  Nou lieverd, je was het wachten meer dan waard. Het moment dat je aankwam en we je box open konden doen overstroomde ons hart en waren we zielsgelukkig dat we na 13 jaar voor Banjer te mogen zorgen nu al onze liefde en zorg aan jou kwijt konden. We hebben je alle tijd en ruimte gegeven om te kunnen wennen aan je nieuwe leven. Niet meteen overal mee naartoe gesleept maar rustig laten wennen aan je nieuwe huis en omgeving. Niet meteen hordes visite en spelende vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen maar eerst op je gemak kennis maken met het gezin waarin je bent komen wonen. Voor het eerst in een warm huis met een eigen mand en voerbak met zachte vloerbedekking onder je pootjes in plaats van koud beton. Dat is al genoeg om je tijd voor te nemen. Volgens onze opvatting reageren honden instinctief dus mocht jij absoluut je grenzen aangeven. Wij hielden/houden daar met alle liefde rekening mee en zo nodig verleggen we de grenzen samen een beetje. Dat deden en doen we met veel liefde, geduld en aandacht voor wat jij nodig hebt. Misschien wel door onze manier van aanpak maar misschien ook wel door wie je bent hebben we met bewondering beleefd hoe jij je zo ongelooflijk snel hebt aangepast aan je nieuwe leefsituatie. Natuurlijk zijn er dingen waar we rekening mee moeten blijven houden. Zo vind je nu eenmaal niet alle ‘vreemde’ honden leuk, maar ach wij vinden ook niet iedereen even aardig. Autorijden is nog steeds niet je hobby maar soms ontkomen we daar niet aan en dan word je wat zenuwachtig maar je gaat braaf mee. Je weet niet hoe je moet spelen of hebt daar geen behoefte aan, nou dan rollen we die bal toch niet. Wij zien al die dingen niet als een probleem maar als een stukje van jouw handleiding. Je bent zo ontzettend lief en zachtaardig dat wij ervan overtuigd zijn dat jouw overlevingsstrategie in de shelter was om je zo onzichtbaar mogelijk te maken. We zijn blij dat we daar een einde aan hebben kunnen maken. Je bent nu al zo’n vier en een half jaar een onmisbaar onderdeel van ons gezin. Je geeft ons regelmatig een brok in onze keel en tranen in onze ogen van ontroering en liefde voor jou. Als we het over moesten doen dan zouden we precies dezelfde weg bewandelen om voor jou te mogen zorgen. Jij bent voor ons echt een lot uit de loterij en we hopen nog heel lang van jouw liefde en toewijding te mogen genieten.

  En zo is jouw adoptie gegaan aller allerliefste Baloe.