Skip to main content

Adoptieprocedure

ONS ADOPTIESTAPPENPLAN


STAP 1

Om een goede match te krijgen en kennis te maken werken we met een intakeformulier en huisbezoek. Het is uiteraard in het belang van de hond én uzelf om te kijken of de match goed is.

STAP 2

Het is de bedoeling dat de hond zijn gouden mandje krijgt en hij of zij niet weer weg moet omdat de verwachtingen niet goed op elkaar zijn afgestemd.Daarom willen we u graag ontmoeten en meer informatie geven over de hond en onze stichting.

STAP 3

Als het huisbezoek van beide kanten positief is gaan we aan de slag met het reisklaar maken van de door u gekozen hond.
Onze werkwijze

Het is de bedoeling dat de hond zijn gouden mandje krijgt

Om een goede match te krijgen en kennis te maken werken we met een intakeformulier en huisbezoek. Het is uiteraard in het belang van de hond én uzelf om te kijken of de match goed is. Het is de bedoeling dat de hond zijn gouden mandje krijgt en hij of zij niet weer weg moet omdat de verwachtingen niet goed op elkaar zijn afgestemd. Daarom willen we u graag ontmoeten en meer informatie geven over de hond en onze stichting. Deze huisbezoeken worden gedaan door bestuursleden en/of vrijwilligers.
Als het huisbezoek van beide kanten positief is gaan we aan de slag met het reisklaar maken van de door u gekozen hond. De honden krijgen meestal op het moment van castratie of sterilisatie een rabiësvaccinatie (hondsdolheid). Dit is voor puppies pas na een maand of 5-6. 
Volwassen honden kunnen dit meteen bij aankomst in het asiel krijgen. Na ongeveer 3-4 weken na de rabiësvaccinatie wordt er een bloedtest (titeren) afgenomen en naar een erkend laboratorium in Ankara gestuurd.
Als er genoeg antistoffen in het bloed zitten is de test geslaagd en mag de hond 90 dagen na testdatum reizen. Dit betekent dat KDF nooit puppy’s naar Nederland kan brengen. De jongste hond is minstens 8-9 maanden oud.

De adoptieprocedure duurt daarom gemiddeld 3-4 maanden.

Honden in Turkije
Bekijk onze vriendjes