Skip to main content

Wie zijn wij?

Bestuur bestaat uit

vrijwilligers


We zijn een bestuur met een team vrijwilligers om ons heen. We hebben één ding gemeen; we hebben allemaal een hond uit dit asiel geadopteerd! We zijn allemaal vrouwen met een baan en doen het bestuurs- en vrijwilligerswerk in onze vrije tijd en uiteraard zonder enige vorm van salaris of zelfs onkostenvergoeding.

We werken op de gekste tijden, appen midden in de nacht, staan voor dag en dauw op om een hond op Schiphol of een andere Europese luchthaven te halen, vliegen geregeld naar Turkije om weer een week in het asiel te helpen, crossen het hele land door om huisbezoeken te doen, of halen door weer en wind een hondje op die hulp nodig heeft. We geven ook informatie over onze stichting aan potentiële adoptanten, we zijn een luisterend oor voor nieuwe adoptanten, doen nazorg, we houden een boekhouding bij, doen veel aan fondsenwerving om alles te kunnen bekostigen, zoals veilingen en allerlei andere acties!

Daarnaast regelen we ook allerlei zaken zoals vervoer over land of per vliegtuig met de douane, NVWA, en allerlei transportbedrijven. We regelen samen met team Turkije (Angela en Teresa) alle benodigde certificaten en papieren (gezondheidsverklaring, paspoort, chip etc.) dit moet allemaal 100% in orde zijn en met militaire precisie geregeld worden. Anders hebben we een probleem aan de grens!

Best veel hé😊

We worden in Turkije dan ook de Crazy Dutch Group genoemd.

Beppie Sueters-Wijsbeek

voorzitter

Ik woon met mijn man René in Warnsveld en we hebben 2 kinderen en 3 kleinkinderen. Tijdens een vakantie in 2012 in Kas Turkije hebben we het katje Igor gered en zo begon ons avontuur met de straatdieren van Kas  en de samenwerking met Kas animal Friends Charity.
Onze honden komen ook uit dit asiel, Kira werd in 2013 geadopteerd en Ice en Boris in 2015. En met Kira begon ons rescue  avontuur; vele hondjes hebben hun weg gevonden naar Nederland, België en Duitsland en zijn gered van een zeer triest bestaan.

Kira is vorig jaar november helaas overleden en we missen haar nog iedere dag. Maar ze staat symbool voor Kas Dog Foundation en ons logo met haar mooie koppie houdt de herinnering aan haar levendig .

Wij kunnen niet de hele wereld veranderen maar wel de wereld van die ene hond…..

Manuela

Manuela Hazelhorst-Lubbers

bestuurslid pr & communicatie

Ik heb een gezin met 2 kinderen en woon in het mooie Junne in Overijssel. Ik ben een groot hondenliefhebber; naast mijn twee Leonbergers vonden wij dat er nog best ruimte was voor een rescue hondje; dat werd kleine Lilly uit Kas shelter. Lilly  woont sinds 3 jaar bij ons en ik raakte steeds meer betrokken bij het rescue werk.

Door in het bestuur te gaan zitten kan ik veel meer doen voor de straathonden in Turkije. Ik ben in 2020 zelf in het asiel in Kas geweest en het troosteloze bestaan van deze honden raakte me enorm. Ik vang daarom ook regelmatig hondjes op en weet dat ze een enorm fijn leven krijgen bij hun nieuwe families. Daar doe ik het voor!

Door Warmerdam

bestuurslid opvang & huisbezoek

Ik ben Door Warmerdam, getrouwd en heb 1 dochter en woon in het mooie Lisse. Iedereen die mij kent weet hoe groot mijn liefde is voor dieren. Vanaf jongs af aan had ik al een roedeltje honden en katten hoorden er ook gewoon bij! Als er een noodsituatie is staan we altijd voor de stichting klaar, er is altijd plek in huize Warmerdam en we laten de stichting oftewel de hond nooit in de steek. 

Ons huis is inmiddels al aardig gevuld met hondjes uit Turkije want opvangen doen we met hart en ziel. Daarom mochten veel hondjes blijven, met name de honden die weinig tot geen kans hadden om geadopteerd te worden,  hebben wij in ons hart gesloten. We hebben inmiddels een schitterende grote roedel en voor onze honden en katten zetten wij alles opzij.

Rescue werk is mij op het hart geschreven en in mijn hart is altijd plek voor een hond in nood.

Maureen

Maureen van Wijland

Penningmeester

Ik ben Maureen van Wijland en woon in Rotterdam. Tijdens mijn vakantie in Turkije 6 jaar geleden heb ik mijn eerste Turkse hond gevonden op het strand. Ik heb hem laten opvangen door een lief echtpaar die in Turkije woonden. Na een aantal maanden heb ik Momo zelf per vliegtuig opgehaald.

Zo is dit mooie avontuur begonnen en ben ik me meer gaan verdiepen in rescue honden met name in Kas. Uit de shelter in Kas heb ik mijn tweede hond met veel dankbaarheid geadopteerd.

Ik voel me iedere dag gezegend  dat ik Momo en Zeytin heb kunnen redden. Deze honden hebben ons zo hard nodig.

Mijn motto is dan ook: The best dog is a rescue dog!

Mandy Spaltman

Secretaris

11 januari 2018, mijn eerste ontmoeting met Myra een straathondje in het gemeentelijk asiel van Kas, Turkije.  Het was liefde op het eerste gezicht.  Die dag, toen Beppie en ik de shelter weer moesten verlaten, volgde je me zover als je kon…
Toen wist ik het echt zeker! Ik moet Nick, mijn partner overtuigen om je naar Nederland te krijgen. Uiteindelijk viel alles op zijn plek en mocht ik je komen halen in februari 2019.

We wonen in Brummen en hebben ook nog 3 fantastische katten en een vijver vol vissen. We zijn gek op dieren en ik voel me sterk verbonden met de stichting.

Ik ben nu twee keer in Kas geweest, het is echt een troosteloos bestaan voor de honden daar. We doen wat we kunnen. Zo veranderen we niet alleen het leven van maar één hond maar ook die van onszelf…

Alleen maar liefde!

Ronja Rosenbohm

Ronja Rosenbohm

bestuurslid

Ik woon in Hamburg met mijn partner, mijn katten Wilma en Pauli en vanaf november met baby nummer één.

Mijn vakanties bestonden meestal uit het voeren van straathonden en katten of ze naar de kliniek te brengen. Al jong groeide ik op met dieren en hebben altijd een grote rol gespeeld in mijn leven.

Zo kwam ik in 2017 met een zieke kat naar het asiel in Kas en zag hoe de honden smeekten om liefde en aandacht. Sindsdien bezoek ik het asiel elk jaar vaker en probeer al het mogelijke te doen om voor tenminste een paar honden een verandering teweeg te brengen.

Iedere hond verdient een warme mand, gras onder zijn pootjes en veel liefde. Ik hoop dat we samen nog veel meer honden kunnen helpen!