Skip to main content

Introductie en historie
KAS DOG FOUNDATION RESCUE & REHOMING

Kas animal Friends Charity

Kas Animal Friends Charity/ Kas Hayvan Dostlari Dernegi, (KAFC) is een Turkse stichting opgericht in 2013. KAFC wordt bestuurd door multi nationals, o.a. Turkse en Engelse vrouwen. Ze hebben allemaal liefde voor dieren gemeen en zijn hun stichting begonnen om de situatie van de straatdieren daar te verbeteren. Oorspronkelijk is de groep gestart door Duitse en Belgische vrouwen en mannen. De gemeente werd gedwongen meer te doen aan het straathondenprobleem en zo werd er een stuk land gereserveerd en daar werden de honden opgevangen.

De belangrijkste taak van de Turkse stichting (KAFC) is zorgen dat de straatdieren (honden en katten) gesteriliseerd of gecastreerd worden. Dit noemt men TRAP NEUTER AND RETURN. Daarnaast vangen ze gedumpte honden op en verzorgen ook zieke en gewonde dieren. De honden in het asiel hebben een troosteloos bestaan, de meesten zitten in kleine hokken en komen wekenlang, soms zelfs maandenlang niet uit hun kennel.

De vrijwilligers in de shelter proberen het leven van de honden zo aangenaam mogelijk te maken, maar dat is eigenlijk een mission impossible. Meer dan 350 honden betekent te weinig aandacht, te weinig verzorging, geen beweging en kans op besmettelijke ziektes.

Kas Dog Foundation Rescue & Rehoming (KDF)

Sinds 2012 bezoeken we dit asiel en helpen er regelmatig als vrijwilliger. We zijn erg klein begonnen honden te herplaatsen, eerst onze eigen adoptiehonden en na een aantal jaren hebben we een officiële stichting opgericht.

Sinds 2020 is Kas Dog Foundation (KDF) een erkende stichting met als missie het herplaatsen van asiel- of straathonden uit de regio Kaş Turkije naar Nederland, België of Duitsland.