Skip to main content

Our Nature Oath van Esra Saraçoğlu

BEZOEK FEBRUARI EN JUNI 2023

Esra is een Turkse rescuer waar we al meer dan 8 jaar mee samenwerken.nZe was vrijwilligster in de gemeentelijke shelter in Kas, hielp bij de stichting Kapsa in Kalkan en bij de vrijwilligers van Friends of the Forrest Dogs. Esra hielp waar ze kon, ze ving zieke en gewonde honden op, voerde de honden in de afgelegen gebieden en wandelde met de grotere honden in Kas shelter. Zelden zagen we iemand die zo betrokken was bij de straat- en asieldieren van Kas omgeving.

Esra’s grootste wens was een eigen opvang, een sanctuary, shelter. Sanctuary betekent letterlijk toevluchtsoord, heiligdom. Geen shelter zoals in Kas, waar de honden massaal worden opgesloten en aan hun lot worden overgelaten, maar een plek waar honden worden verzorgd en liefde krijgen. Eventueel met opvang voor honden die geadopteerd werden, maar alles op kleine schaal want ze wil iedere hond verzorging, aandacht en liefde geven.

In 2021 werd ONO opgericht, Our Nature Oath. Esra begon haar kleine sanctuary in de bergen boven Kas.  Met veel ups en downs;  strenge koude winter, geen veilige omheining, veel gedumpte puppy’s, ziektes die uitbraken, boze buren die haar dwars zaten; het was een ware beproeving. Toch zette ze door en na een kleine omweg belandde ze uiteindelijk in Cukurincir zo’n half uurtje buiten Kalkan. Ze heeft daar een ruim huis en grote schuur met veel tuin en perfect gelegen. Geen naaste buren, rustig, geen verkeer en alleen maar rust. Er is nog wel veel te doen aan het huis en de tuin. Het is erg primitief, en ook de schuur is nog open en in de winter veel te koud.

Esra zorgt in haar eentje voor ongeveer 35-40 honden. Ze probeert iedere maand een hond uit de grote shelter op te halen. Die wordt dan door haar geadopteerd. Meestal oudere honden die ze nog een mooie laatste paar jaren of zelfs slechts enkele maanden wil geven. Esra is geheel zelfvoorzienend; ze krijgt geen enkele subsidie en is geheel afhankelijk van donaties en sponsoren.  Ze leeft voor haar dieren. Ze heeft zelf geen enkele luxe en een erg klein inkomen.

Kas Dog Foundation helpt haar geregeld met fondsenwerfacties en het herplaatsen van honden naar Nederland, Duitsland of België. We bezoeken haar shelter ook regelmatig. Dit jaar waren we er in februari en in juni. Ook zijn we in 2023 gestart met sponsoren te zoeken voor haar honden. Er zijn nu 19 honden gesponsord! We zoeken nog sponsoren voor de rest van haar roedel. Dus mocht je interesse hebben benader dan een van onze bestuursleden!

Mocht je Esra anders willen steunen, in de vorm van een bezoek, vrijwilliger,  hulp, goederen (medicijnen) financieel of wat dan ook laat het ons weten!

TEAM  Kas Dog Foundation
juli 2023

Esra
Esra