Skip to main content

Het verhaal van Manon en Sammie

  Onze twee katten zijn zo ontzettend leuk, maar wat miste ik de connectie die je hebt met een hond. In ons gezin vroeger en later  toen ik op mezelf ging wonen liep er altijd een trouwe viervoeter naast me, maar met een heerlijke drukke jongenstweeling en een man die veel reist zag mijn man het toch echt niet zitten. 

  Maar goed het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus na 14 jaar vertelde ik mijn man dat er nu toch echt een hond kwam. Met een praktijk aan huis kan dat prima zei ik. Maar ik wilde geen pup, er zijn genoeg honden op de wereld. Via mijn collega bij de gemeente Deventer kwam ik op de site van Kas Dog Foundation. Ik had wel twijfels, wat haal je in huis en wat als het niet gaat. 

  Maar toen ik een foto van Gotcha zag verdwenen alle twijfels. Ze rende recht mijn hart in. Haar zachte blik, haar palet aan warme bruintinten. Ik kon direct in haar ziel kijken. De allereerste hond op de site, ik heb niet verder gekeken. Daar heb je Manon weer zei mijn man. Na 3 dagen vertelde hij mij dat Gotcha ook niet meer uit zijn gedachten ging. 

  Het contact met Beppie was fenomenaal. Alle rust en aandacht voor vragen, tijd om te sparren, duidelijke info en altijd bereikbaar. De manier van werken van de organisatie past bij mij. Ze doen grootste dingen maar blijven klein, ze kennen elke hond en haar of zijn verhaal. 

  Ik zag filmpjes en toen Samantha van het shelter in Turkije appte dat Gotcha such a beautiful soul heeft bleek de keuze snel gemaakt. Wel moesten wij ook even door een check. Zo fijn! We hebben als gezin genoten van het maken van de filmpjes. 

  We hebben enorm geluk gehad dat Sammie zoals Gotcha nu heet snel kon komen en ze blijkt een lot uit de loterij. Wat een heerlijke hond. Ze is lief, vrolijk, aanhankelijk en toch ook op haar zelf. Ze is makkelijk, vindt iedereen lief en gaat overal mee naar toe. 

  En ja, loop je dan nog ergens tegenaan? Tuurlijk, maar dat kan bij elke hond. De houten vloer was best fijn om op te plassen, jagen achter Puck blijkt een leuk spelletje (alleen voor Sammie dan) en die ingegroeide teek moest wel even verwijderd. Hoort er allemaal bij! 

  Al met al hadden we geen betere hond kunnen treffen. Het shelter in Turkije, de liefdevolle en tomeloze inzet van alle passievolle dames van de organisatie en de besloten fb groep waar je je vragen kwijt kan (we zitten allemaal in hetzelfde schuitje) geven zoveel fundament aan het nieuwe leven hier.

  Sammie, je hebt mijn hart gestolen vanaf het eerste moment dat ik je zag. Je brengt zoveel geluk in ons gezin. Meisje, wat hoor jij hier, geniet maar volop van het leven dat je zo gegund is!