Skip to main content

Het verhaal van Maureen van Wijland, Momo en Zeytin

    In 2015 is het hele avontuur begonnen.
    Tijdens mijn vakantie in Turkije in 2015 in de plaats Turgutreis ben ik mijn eerste rescue hond “Momo” tegen gekomen. Op dat moment werd hij bijna aangereden. Gelukkig liep dat goed af en ik dacht toen nog wat een mooie hond. Een aantal dagen later kwam ik deze hond weer tegen op het strand en ik was op slag verliefd. Iedere dag nam ik eten voor hem mee en natuurlijk bleef hij terugkomen.

    De dag kwam dat mijn vakantie zou aflopen. Momo was al erg aan mijn gehecht en het afscheid was ontzettend zwaar. Bij thuiskomst kon ik hem niet vergeten. Ik heb toen alles gedaan om iemand te vinden, die deze hond voor mij in Turkije zou willen opvangen. Na een lange zoektocht kwam ik in contact met een Nederlands echtpaar, die in Yalikavak wonen en zij hebben de opvang voor mij geregeld. Tevens hebben zij zorg gedragen voor alle reisdocumenten en vaccinaties. Na 3 maanden heb ik een vlucht geboekt naar Bodrum met een grote bench en heb ik Momo meegenomen naar Nederland.  Na deze ervaring heb ik vele honden meegenomen op de terugreis na mijn vakantie vanuit Turkije.

    Op een gegeven moment ben ik in contact gekomen met Beppie Wijsbeek en ben ik in Kas terechtgekomen. Vanuit Kas ook weer honden begeleid tijdens de vlucht naar Nederland voor adoptie. In april 2019 ben ik Zeytin op het plein in Kas tegengekomen. Een mooie grote zwarte hond die veel gelijkenis met Momo vertoonde. Wat was ik onder de indruk van hem. Op dat moment had Zeytin een “eigenaar”. Toen ik in november 2019 in Kas terug kwam en naar het asiel ging voor werkzaamheden zoals heel veel knuffelen en aandacht geven, waar de honden enorm naar hunkeren alsook verzorgen, zag ik plots Zeytin zitten in het asiel. Erg mager en de blik in zijn ogen was anders dan toen ik hem voor het eerst zag.  Een ding stond vast, deze hond wilde ik graag meenemen naar huis. In augustus 2020 is Zeytin naar Nederland gekomen.  Inmiddels zijn Momo en Zeytin een jaar samen. Dit vond ik eerst erg spannend maar vanaf de eerste dag zijn ze onafscheidelijk. Iedere dag geniet ik van deze honden. Zo lief, aanhankelijk, dankbaar en zij geven zoveel vreugde.

    Honden rescue is echt mijn grote passie. Ik hoop dat ons team nog veel kan betekenen voor de honden in Kas en omstreken. Zo mooi en genoegzaam om te zien dat de honden een liefdevol huis krijgen. Daar doet ons team het allemaal voor met de grootste inzet. Dit is onze missie,