Skip to main content

Dana

Ook Dana is deze zomer in de grote shelter van Kas beland. We weten helaas niets over haar achtergrond, zoals bij vele gedumpte honden. De situatie is ernstig in Turkije, de inflatie en slechte economie maakt de mensen arm en worden dieren daar helaas snel de dupe van. Dana is een 2 jaar oude elegante schitterende (Engelse) setter. Haar kleurencombinatie is prachtig zwart, bruin en wit! Ze zit in een kennel met meerdere honden en daar kan ze uitstekend mee omgaan.

Dana is nog wel timide. Ze vond het spannend in de nieuwe shelter. Zo’n mooie hond heeft vast een baasje gehad. Hoe triest is het dat ze zomaar gedumpt is. Daar moet ze enorm van in de war zijn geraakt! Gelukkig is ze nu aardig gewend en steunen de andere honden haar goed. We denken dat ze bij de juiste familie of baasje snel op haar gemak zal raken. Ze is nog op haar hoede voor mensen maar met tijd, geduld en liefde komt dat zeker goed. Ze heeft het meeste weg van een Engelse setter. Hun karakter eigenschappen zijn blij, speels en erg vriendelijk. Zowel voor mensen als honden.

Dana heeft veel energie en heeft een baasje/vrouwtje nodig die veel met haar op pad kan, met name lange wandelingen maken;  ze heeft zeker veel beweging nodig! Setters zijn jachthonden dus hier moet je zeker rekening mee houden!

Geef een reactie